zondag 30 juli 2017

Serving Lady Life

Na jaren zoeken heb ik, voor mezelf, ontdekt dat kern van filosofie de overgang is van overleven naar goed leven. Methoden, inhouden en strategieën mogen drastisch verschillen, maar iets is filosofisch voor mij wanneer het die transformatie beoogt. Een filosofisch effect is een verandering op de as overleven-leven.

Ook verbetering brengen in het goed samenleven maakt hier deel van uit. Homo homini lupus, de mens is een wolf voor zijn medemens. Inderdaad, filosofie transformeert de overlevingsstrijd van allen tegen allen naar samenwerking, zodat de wolven als een hechte roedel samen op jacht kunnen gaan.

Filosofische arbeid stopt nooit. Geen twee dagen zijn dezelfde. Soms zijn er tegenslagen. En altijd is er wel iets dat je extra kan doen om bij te dragen aan die zaken waar je om geeft, die belangrijk voor je zijn. Elke dag is een nieuwe uitdaging om er het beste van te maken.

Filosofie is de gewillige dienares, de trouwe bewaker, de warmhartige verzorger en hartsvriendin van Vrouwe Leven (Lady Life).

Geen opmerkingen: